bieten2 IMG 2748 1200x500

Op vrijdag 4 september 2015 organiseerde VVDD een najaarsveldwedstrijd in de velden rond het Zeeuws-Vlaamse IJzendijke.

Keurmeester Ad Baijens en Pieter Rooijakkers zagen 12 honden aan het werk, waarvan maar twee draadharen.

In hun loop waren er vier honden die de aantekening 'GPT' (gibier passé ou tapé) kregen omdat ze een kans om een correct punt te maken op voor deze wedstrijdvorm voorgeschreven wild niet hebben benut en op grond daarvan niet werden gekwalificeerd.

Twee honden kregen van de keurmeester de aantekening 'NC' (non classé) omdat ze tenminste één complete loop hebben voltooid e tijdens die loop (lopen) geen kans hebben gehad om een punt te maken op voor deze wedstrijdvorm voorgeschreven wild en wier werk van dien aard was dat ook met een goed punt geen hoge kwalificatie zou zijn gegeven.

Het komt helaas voor dat een hond tenminste twee complete en nagenoeg foutloze lopen van hoog niveau laat zien en toch geen kans heeft gehad om een punt te maken op voor deze wedstrijdvorm voorgeschreven wild. In deze wedstrijd kreeg één hond daarom van de keurmeester de aantekening 'PO' (pas d'occassion).

Draadhaar in actie

Bertwin Elshof uit Laag-Zuthem, jaagde zijn draadhaar Kyra voor, en kreeg van de keurmeester geen kwalificatie maar wel het predikaat 'CQN'.
Keurmeesters mogen dit CQN (Certificat de Qualités Naturelles) predikaat toekennen aan een hond die vanwege een fout niet voor een kwalificatie in aanmerking kwam, doch wiens werk overigens van opvallend hoog niveau was

De andere draadhaar was Langs de Kreek Fidel van Yolanda de Jong-van Oosten uit Biervliet. Deze combinatie werd helaas gediskwalificeerd en kreeg dus in de uitslag de aantekening 'EL' (éliminé)
Keurmeesters tekenen 'EL' aan bij honden die zijn gediskwalificeerd op grond van een fout, die niet is vermeld onder een van de andere aantekeningen.

Plaatsingen

 

De volledige uitslag is te vinden op de ORWJA site.