jhd2015 waterwerk

Dertig jonge draadhaartjes maakten tijdens jongehondendag 2015 kennis met de vele facetten van het zijn van een allround jachtgebruikshond.

Op zaterdag 13 juni 2015 maakte een groep jonge draadharen met hun baasjes kennis met de werkdisciplines waar de draadhaar op ingezet kan worden. Vandaag stonden zes onderdelen op het programma:

  • Veldwerk: het werk voor het schot.
  • Drie apporteeronderdelen (die ook op een KJV proef voorkomen)
  • Zweetwerk: het uitwerken van een bloedspoor
  • Exterieur: het goed tonen van de hond, en het zich laten bekijken.

Natuurlijk worden er 'proefjes gelopen' maar dat is vooral om te proeven en te snuffelen aan het werk en niet het afleggen van een proeve van bekwaamheid.

Kennis maken met alle disciplines is waar het op een Jongehondendag om draait. Veel van ons zijn bekend met het apporteerwerk, veel minder met het werk voor het schot, het zgn veldwerk en nog minder met het werk op het rode spoor, het zweetwerk. En waar krijg je nu de kans om dat als voorjager met je jonge hond te ervaren? Op de jongehondendag.

jhd IMG 1876 1200x560

Op de mooie velden rond de Bolbeekseweg in Lochem gingen dertig combinaties met behulp van onmisbare VVDD vrijwilligers aan de slag. Er waren genoeg uitdagingen en menigeen ging met nieuwe ervaringen en plannen naar de afsluitende BBQ.

Omdat het gaat om proeven, snuffelen en ervaren is er geen uitslag, geen ranglijst. In het VVDD fotoboek staan foto's die een impressie geven.

Heeft u zelf foto's gemaakt van deze Jongehondendag? Stuur ze naar ons op, we zijn er blij mee en onze lezers ook.
Hoe u de foto's bij de redactie krijgt leest u hier