Dirigeerproef tijdens de VVDD SJP-2017

De VVDD organiseerde op 29-07-2017 de SJP wedstrijd te Tull en ’t Waal

De keurmeesters van deze dag waren: W. Blokland, W.J. Dijkkamp, J.P. Spierenburg, Th. J. de Bruijn (Gedelegeerd) en R. Bartens

Het weer was net als voorgaande jaren niet echt zomers te noemen. Heel de ochtend regende het met af een toe een droge periode en er stond ook behoorlijk wat wind. De draadharen en hun voorjagers lieten zich hierdoor niet uit het veld slaan en begonnen vol goede moed aan de wedstrijd.

De gehele dag verliep alles voorspoedig en werden alle B en C onderdelen goed afgewerkt. Tussen de middag kon er een versnapering worden gehaald in de tent en werd bekend gemaakt welke nummers doorgingen voor het dirigeren. Maar liefst vijftien draadharen gingen op voor het dirigeren. De kwaliteit van het dirigeren was ook hoog. Ondanks de harde wind liepen de honden mooie lijnen, maar zoals altijd krijgen niet alle honden de mogelijkheid om de duif te bereiken. Uiteindelijk waren er vijf honden die doorgingen naar het dirigeren. Vier van de vijf honden liepen uiteindelijk de gehele sleep en brachten de eend netjes binnen.

Op het einde van deze geslaagde dag was het tijd voor de diploma uitreiking. Het is jammer dat er uiteindelijk nog vier diskwalificaties zijn gevallen. Positief is wel dat van de 41 deelnemers maar liefst 34 een diploma behaalden.

Hierbij willen wij nogmaals de keurmeesters, helpers en vooral de organisatie onder leiding van Dirk van het Slot en Sandra de Vries bedanken voor deze prachtige dag.

De complete uitslag is te vinden op de site van de orweja [klik].

De foto’s zijn te bekijken in het VVDD Fotoboek via deze link. [klik]