Een Duitse Staande Draadhaar is een werkhond, stoer, krachtig, een doorzetter, een allrounder...

Maar is een Draadhaar iets voor u?

Een Draadhaar is bovenal een werkhond. Als u geen werk voor hem heeft, neem dan geen Draadhaar. Zonder de uitdagingen waar hij voor gefokt is zal een Draadhaar al heel snel een Draakhaar zijn. Kijk hem dan niet aan op vervelend gedrag.
Werk voor of na het schot? De Draadhaar doet het graag. Is het niet in de jachtpraktijk dan in ieder geval op proeven en wedstrijden.

De meeste Draadharen zijn doorzetters en volhouders en vergen daardoor een zeer consequente en vastberaden aanpak. Met deze aanpak zal u geweldige kameraad hebben.
Geef ze een spreekwoordelijk vingerkootje aan ruimte en ze nemen binnen de kortste keren uw hele arm.

Een Draadhaar is een staande hond en kan daarom sterk geprikkeld worden door verwaaiende geuren. Zijn neus achterna gaan zal een staande hond zeer graag doen. Ook als de baas het hier niet altijd mee eens is.

Nooit eerder een hond gehad maar wel werk (vóór het schot) in de jachtpraktijk? Denk dan goed na. Samenleven en werken met een Draadhaar zal veel energie en geesteskracht vergen. Er zijn genoeg Draadhaar-voorjagers die het u zullen afraden.

Een fijne hond komt niet uit een pakje. Van jongs af aan zult u de hond moeten leiden. Thuis, in het gewone maatschappelijke verkeer, in de vrije wildbaan en in het jachtveld. Doet de hond niet wat u verwacht? Besef dat wanneer u met een vinger naar de hond wijst, er drie vingers naar u wijzen.

Een trouwe (jacht)maat vergt ook van u trouw. Een hond neem je niet een half jaartje op proef om te zien of het bevalt.

Bezint eer ge begint....

Kom naar verenigingsactiviteiten, praat met Draadhaarvoorjagers. Laat u goed informeren.