thumbsup 1200x500

Als lid van de Vereniging Vriend Duits Draadhaar laat u natuurlijk als eerste zien dat u vriend en liefhebber bent van de Draadhaar

Een robuuste jachthond en een geweldige kameraad. Als lid zijn er voor u vele voordelen, zoals kortingen, workshops, wedstrijden een mooi clubblad en nog veel meer.

Samen sterker

VVDD is een rasvereniging die bestaat uit circa 350 leden die het ras een warm hart toe dragen. Onze vereniging is er onder andere gericht op het zo goed mogelijk in stand houden en ontwikkelen van het werkhondenras De Duitse Staande Draadhaar. We hebben als liefhebber van dit ras allemaal belang bij een gezonde, sterke en bruikbare jachthond. Dat belang behartigt de VVDD op collectieve wijze voor ons.

We houden u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de fokkerij van het ras. Hiervoor hebben we een speciale commissie die alle gezondheidsuitslagen bijhoud en u graag met raad en daad bijstaat bij het bepalen van een geschikte partner voor uw hond, mocht u overwegen om een nestje te fokken. We hebben een Vereniging Fok Reglement met daarin alle regelgeving over het verantwoord fokken met uw draadhaar. Daarnaast beschikken we over een puppy bemiddelingsservice waar u als lid gebruik van kunt maken.

Samen leren en samen genieten

De VVDD organiseert met enige regelmaat workshops, instructiedagen en wedstrijden. Als lid krijgt u de gelegenheid deze dagen die speciaal georganiseerd worden voor VVDD leden te bezoeken, en krijgt u korting op de inschrijfgelden voor de wedstrijden.
Op die manier bent u samen met andere liefhebbers bezig om te leren en te genieten van de vele capaciteiten en werkvormen die uw draadhaar beheerst of leert te beheren. We hebben circa 12 veldwedstrijden, een KNJV proef, een MAP proef, een Orweja Working Test (OWT), en een aantal zweetwerk proeven per jaar.

Ook organiseren we jaarlijks een Kampioenschap Clubmatch om het exterieur van uw draadhaar te keuren, met voorafgaand daaraan een Algemene Leden Vergadering. Daar kunt zich laten informeren over ontwikkelingen en plannen maar ook uw stem laten horen.
Jaarlijks hebben we ook nog een jonge honden dag waar jonge Draadhaartjes met hun baasjes kennis kunnen maken met alle disciplines waar een allround Draadhaar mee te maken kan krijgen.

Als kers op de taart hebben we naast al deze activiteiten ook een bijzonder mooi full-color clubblad wat vier maal per jaar verschijnt, en waar u ook zelf copy voor aan kunt dragen. En we hebben een besloten Facebook pagina waar u met behulp van uw lid nummer toegang tot krijgt. Ook beschikken we over een clubwinkel die u de meest uiteenlopende nuttige zaken aanbiedt tegen een concurrerende prijs.

 

Samen doen

Misschien bent u straks als lid van de VVDD wel zo enthousiast dat u wellicht uw kennis, ervaring of faciliteiten (zoals ruimte, velden etc) wilt delen met andere draadhaar liefhebbers. Dan is het wellicht iets voor u om ook actief te worden in een van onze werkgroepen?
Actief worden in een werkgroep betekent samen plezier hebben in het verenigingswerk.

 

Lid worden?

U denkt er over om lid te worden? Wat praktische informatie zal u verder helpen.